Travel
Geen reacties

Vakanties in Kroatië: enkele praktische tips

Op vakantie naar Kroatië

Het is één van de meest populaire Europese vakantiebestemmingen tegenwoordig. Het aantal toeristen dat Kroatië wil ontdekken, groeit gestaag. Wie op zoek is naar een beknopte gids wat je allemaal zoal kan doen, geven we hier een paar vakantie Kroatië tips. Het is maar een klein deel wat je allemaal kan doen. Kroatië biedt immers een waaier aan mogelijkheden voor elk wat wils. Lees hier enkele tips vakantie Kroatië die het verblijf aangenaam kunnen maken.

Geen hagelwit strand, maar een kiezelstrand

Het geven van Kroatie tips begint bij de kuststrook. De beste stranden situeren zich tussen Zadar in het noorden tot Dubrovnik in het zuiden. Ook wel Dalmatië genoemd. Kristalheldere zee en kilometerslange kiezelstranden, omrand door olijfgaarden en vijgenbomen. De zonnekloppers die niet houden van kiezelstranden, moeten zich geen zorgen maken. Er zijn voldoende zandstranden aanwezig in de omgeving.

Waterparadijs voor duikers en snorkelaars

De Adriatische Zee mag dan misschien niet zoveel koraalriffen of kleurrijke vissen hebben zoals dat het geval is in de Caraïbische of Rode Zee, maar gevaarlijke haaien of barracuda’s kom je er niet tegen. Maar het goed zicht onder water maakt heel veel goed. Daarnaast ontdek je de geschiedenis uit het verleden. De onderwaterwereld telt een oneindig aantal scheepswrakken waar je authentieke amforen kan bekijken. Er zijn 8 onderwatermusea te bekijken met de overblijfselen van vergane schepen. De Bisevo-grot en Te Vega Sea Lake zijn de meest populaire locaties om te duiken door de aanwezigheid van riffen, muren en grotten.

Het epicentrum voor fijnproevers

De gastronomie in Kroatie staat hoog aangeschreven en mag niet ontbreken in het rijtje van Kroatie tips. Kroaten gebruiken heel veel seizoensingrediënten, beïnvloed door de mediterraanse keuken van omringende landen. De Kroatische gastronomie gebruikt heel veel groenten, vis en zeevruchten. Eén van de vakantie Kroatie tips is, dat je zeker de olijfolie moet uitproberen. Vooral in Istrië kan je de beste extra verge olijfolie ter wereld vinden. De beste restaurants liggen in Split, Dubrovnik en Zagreb.

Unesco werelderfgoed: zes historische bezienswaardigheden

Bij tips vakantie Kroatie mogen zes historische bezienswaardigheden niet ontbreken. Zij behoren stuk voor stuk tot het Unesco-werelderfgoed: de oude stad van Dubrovnik, de vlaktes van Stari Grad, de Euphrasius basiliek in Porec, de historische stad Trogir, de eeuwenoude catacomben van Split en de kathedraal van Sibenik.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu