Geen categorie, Vakantie
Geen reacties

4 tips voor mooie vakantiebestemmingen in Spanje

De vakantie komt er bijna aan en je hebt besloten om naar Spanje te gaan. Het kan zijn dat je nog niet weet waar je naartoe wilt en waar de mooie plekken in Spanje zijn. In dit artikel geven we je 4 tips voor mooie vakantiebestemmingen.

Costa Brava

De Costa Brava is de noordoost-Spaanse kust en is de dichtstbijzijnde kust van Spanje. Er bevinden hier een paar beroemde strandoorden, zoals Blanes en Lloret de Mar. Wil je liever naar iets minder toeristisch, dan zijn er ook heel veel vissersplaatsjes en baaitjes. Een hele mooie stad aan de Costa Brave is het plaatsje Pals. Hier ga je helemaal terug in de tijd doordat het middeleeuwse karakter bewaard is gebleven. Dan heb je ook nog Tossa de Mar, hier kan je op het strand liggen en tegelijkertijd genieten van een middeleeuws gebouw.

Spaanse Pyreneeën

Wanneer je op vakantie naar Spanje gaat dan denk je gelijk aan zon, zee, strand, maar de Spaanse Pyreneeën is meer een gebied voor als je van een actieve vakantie houdt. Het bestaat uit diepe ravijnen, bossen, steile bergtoppen, groene valleien en bergdorpjes. De perfecte vakantie voor als je van plan bent om veel te wandelen en avontuurlijke dingen te doen. Ook zijn er in deze regio veel kerken, kathedralen, forten en kloosters. De Spaanse Pyreneeën is de plek waar de natuur de grootste bezienswaardigheid is.

Costa Dorada

Als je helemaal weg bent van mooie stranden en toch ook van bergen, dan is de Costa Dorada de perfecte plek. Het is gelegen onder Barcelona staat bekend als de ‘gouden kust’. Langs de 220 km lange kustlijn vind je bijzondere steden, bekende badplaatsen en hele mooie stranden. Doordat dit wat verder weg ligt, is het minder toeristische dan de Costa Brava. Als je opzoek bent naar wat meer rust, dan zijn de plaatsen Creixell, Calafell en L`Ametlla de Mar een goede optie.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu