Travel
Geen reacties

De 3 leukste carnavalsbestemmingen

carnaval oufit

Voor de carnaval liefhebbers kan het niet snel genoeg februari zijn. In Nederland wordt carnaval voornamelijk in het oosten en in het zuiden van het land gevierd. Over de hele wereld wordt carnaval gevierd, maar niet allemaal op hetzelfde moment. Zo kan je meerdere keren per jaar carnaval vieren.

 

Salvador de Bahia

Salvador de Bahia is gelegen in Brazilië. Als je aan carnaval denkt dan denk je natuurlijk aan Brazilië. Carnaval gaat er een stuk anders aan toe dan in Nederland. In plaats van de hele week bier drinken, gaat het in Brazilië om de mooiste kleding, de grootste praalwagens en de beste dansjes. Wijken strijden tijdens het carnaval tegen elkaar, de haat is zo groot tussen de wijken tijdens de carnaval periode dat niemand het in zijn hoofd haalt om naar een andere wijk te verhuizen. De inwoners zijn al maanden van tevoren bezig met het maken van de kleding en het oefenen van de dansjes.

 

Venetië

Ook in de Italiaanse stad Venetië wordt volop carnaval gevierd. Carnaval duurt hier 12 dagen en eindigt op Vastenavond. De maskers staan tijdens het feest centraal. De maskers zijn er om het onderscheid tussen beroepen of sociale klassen te doorbreken. Er wordt elke jaar weer een prachtige optocht gehouden met mensen in prachtige kleding.

 

Maastricht

Voor de mensen die het toch liever wat dichter bij huis zoeken, carnaval in Maastricht staat ook erg hoog op het lijstje. Het feest vindt voor het grootste gedeelte buiten plaats. De feestgangers gaan vaak weken van tevoren op pad om een outfit voor carnaval te kopen. Er wordt veel gebruik gemaakt van schmink en gekke pruiken. Tijdens de optocht kan je alle praalwagens en mooie kostuums bewonderen. Carnaval wordt in Maastricht gevierd van zondag tot en met dinsdag.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu