Travel
Geen reacties

De beste surfspots van Europa

Voor een goeie surfspot hoef je helemaal niet ver buiten Europa te reizen. Er zijn er namelijk een hoop gewoon in Europa zelf te vinden waar je uitgebreid kan gaan surfen. In deze tekst gaan we dan ook kijken bij de top 3 beste surfplekken van Europa.

Surfen in Portugal

De eerste plek waar we bij gaan kijken is surfen in Zuid Portugal. Zuid Portugal staat namelijk bekend om zijn vele surfspots. Bijvoorbeeld in de regio om Faro. De plek Faro biedt ontzettend veel verschillende plekken om het surfboard er bij te pakken en je te vermaken. Daarnaast vindt je in de omgeving een hoop keuze qua accommodatie en horeca. Je zult je hier dus absoluut niet vervelend. Naast zuid Portugal zijn er natuurlijk nog 2 andere landen die zich bevinden in de top 3 beste surfplekken van Europa.

Het Verenigd Koninkrijk

Een hoop mensen denken bij surfen aan een tropisch oord, maar niets is minder waar. Het gaat natuurlijk om de zee en de zee rond Groot Brittanniƫ is uitermate geschikt om te surfen. Zo zijn er verschillende surfspots in het Verenigd Koninkrijk, denk aan Cornwall, maar ook in Ierland, denk bijvoorbeeld aan Bundoran. Naast surfen kun je je hier ook altijd vermaken met een hoop andere dingen waardoor je er een gehele vakantie van kan maken. Ook is het een leuk idee om eens een roadtrip te maken langs verschillende surfspots in deze landen zodat je van alles wat kan proeven.

Frankrijk

Frankrijk is een land wat vrij dichtbij Nederland ligt, maar waar de zee toch net wel wat ruwer is dan die van Nederland. Hierdoor is ook Frankrijk uitermate geschikt om te gaan surfen. Omdat Frankrijk groot is, is het natuurlijk wel handig om te zoeken naar specifieke plekken in Frankrijk om te surfen. Denk bijvoorbeeld aan Biarritz en Hossegor. Wellicht wat minder bekend als vakantiebestemming, maar juist onder de surfers zijn dit hele bekende plekken en hierdoor lenen zij zich goed als surfspots in Europa. Daarnaast zijn er natuurlijk nog een hoop andere plekken te vinden om te gaan surfen.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu