Travel
Geen reacties

De mooiste plekken om het noorderlicht te ervaren

Je hebt er vast wel eens van gehoord, het Noorderlicht: het zien van prachtige kleuren en hemelse geluiden aan de horizon, ook wel Poollicht genoemd. Voor velen staat het zien van dit geomagnetische natuurverschijnsel dan ook zeker in hun bucketlist. Heb je besloten om op reis te gaan om je bucketlist te voltooien maar weet je nog niet waar?

Wat is het Noorderlicht?

Het Noorderlicht is een verschijnsel dat tijdens de koude en heldere winternachten rond de poolcirkel te zien is. Dit lichtverschijnsel ontstaat door uitbarstingen op de zon, waarbij geladen deeltjes in het heelal worden geslingerd. De geladen deeltjes dringen in de Poolcirkel de atmosfeer binnen. Met hoge energie, die botst met zuurstof- stikatomen, geven de deeltjes licht en ontstaat het Noorderlicht.

Dit is wanneer jij er bij moet zijn

Het beste is om het Noorderlicht te spotten in de periode van het late najaar tot begin voorjaar. In Noorwegen is dat tussen eind September en eind Maart. Let er op wel op dat dit geen garanties zijn voor het zien van dit spektakel. Zo magisch als het is, zo bijzonder onvoorspelbaar is het ook. Er zijn websites waarop je de voorspelling kan bekijken: Aurora forecast.

Hier spot jij het Noorderlicht

Spitsbergen, gelegen in Noorwegen ligt vlakbij de Noordpool. Daarmee is het de noordelijkste toeristische bestemming ter wereld. De kans om hier het Poollicht te zien is erg aanzienlijk in de periode November tot Februari. Tromsø, ook gelegen in Noorwegen, is een goede uitvalsbasis voor het ruige landschap van Lapland. Plan een rit over de fjordachtige top van Noorwegen naar Noordkaap en bereik bij je eindbestemming: het Poollicht.

De Poolcirkel is zo ontzettend groot dat er veel verschillende bestemmingen zijn waar je het Noorderlicht kunt bekijken. Zo kun je ook in het Noorden van Canada, Schotland in het Verenigd Koninkrijk het Poollicht zien. Erg zelden komt het voor in Nederland, zoek dan een donkere plek op in de Waddenregio.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu