Geen categorie, Travel
Geen reacties

Een roadtrip: hoe bereid ik mij voor?

Rijdende Volkswagen bus

Op vakantie gaan kijkt iedereen naar uit. Je vertrekt even uit je dagelijkse sleur en kunt volledig tot rust komen. Een roadtrip is niet alleen goedkoop, maar je kunt ook heel veel nieuwe plaatsen ontdekken die wellicht anders nooit was tegen gekomen. Echter, vergt een roadtrip wel voorbereiding en kun je dit niet geheel spontaan op je af laten komen. Hoe jij je hier het beste op voor kunt bereiden? We geven hieronder een paar tips.

Maak een route

Je moet altijd beginnen bij de basis en dat is toch wel een route bepalen. De auto instappen en zien waar je uit komt klinkt heel leuk, maar kan ook voor veel stress zorgen. Je kan namelijk zo andere voorbereidingen zoals kleding en spullen pakken ook minder goed voorbereiden. Het leuke aan een route plannen is dat je zo creatief kan zijn als je zelf wilt. Je kunt kiezen voor één land en deze compleet als je broekzak leren kennen of je kunt kiezen voor meerdere landen waarbij elk land een andere ervaring is.

Welk vervoer

Eenmaal de route gepland, kun je voor jezelf ook beetje een inschatting maken door wat voor soort landschappen je gaat rijden. Je kunt dan bij het auto huren aangeven welke landschappen je gaat trotseren en de medewerkers kunnen je dan begeleiden bij het zoeken van de ultieme roadtrip auto. Bovendien moet je ongeveer een inschatting kunnen maken van de hoeveelheid spullen die je mee wilt nemen. De laadruimte van de auto moet hier op aangepast worden. Een te volgepropte auto tijdens een roadtrip, wordt niemand vrolijk van.

Pakken maar

Welke spullen neem je dan mee? Wellicht dat je aan slechts kleren en toiletspullen genoeg hebt en elke nacht in een hotel of hostel gaat slapen. Dit maakt de vakantie echter wel een stuk duurder en je kunt net zo goed een tent en wat eten meenemen. Mocht je onderweg dan een super mooie plek tegenkomen en is het toegestaan om daar te kamperen, waarom niet? Dit maakt je reis een stuk spontaner en minder gestrest. Indien je elke dag moet zorgen om van A naar B te komen, geniet wellicht minder van de omgeving om je heen.

De puntjes op de i

Nu de grootste voorbereidingen zijn geweest en je roadtrip vorm heeft gekregen, kun je beginnen met de laatste puntjes.  Zo moet je jezelf afvragen of je een creditcard wilt aanschaffen. Wanneer je meerdere landen bezoekt, kan het namelijk zo zijn dat je ook met verschillende valuta moet betalen. Dit is natuurlijk afhankelijk van je bestemming. Bovendien is een auto huren zonder creditcard lastig. Vaak kun je het huur bedrag wel contant betalen, maar wordt de borg wel ingetrokken van je creditcard. Bij sommige huur maatschappijen is het wel mogelijk om een auto te huren zonder creditcard, maar hier moet je dan goed over informeren.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu