Travel
Geen reacties

Paardrijden op je vakantie? Deze tips helpen je zeker!

Paardrijden

Op vakantie gaan is altijd leuk. Of je nou in Nederland verblijft of je gaat naar een warm tropisch land. Als je op vakantie gaat is het leuk om eens een keer wat anders te doen. Zo kan je in Nederland bijvoorbeeld paarden huren Hoe leuk is dat! In dit artikel worden er meerdere tips gegeven om het zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Waar huur ik een paard?

Bij de meeste grote maneges kan je een paard huren. Met name de plaatsjes waar ze grote wieden of velden met maneges hebben kan je vaak een paard huren. Hier zitten echter wel haken en ogen aan. Zo moet je bij de meeste maneges eerst met een begeleider meerijden om te kijken of je wel geschikt bent om alleen met een paard te gaan rijden. Vaak kan je ook bij de manege tijdelijk paarden spullen huren of zelfs kopen. Dit is natuurlijk ontzettend handig als je maar één keer het paardrijden wilt ervaren.

Paardrijkleding

Paardrijkleding is van cruciaal belang als je goed en veilig wilt paardrijden. Aangezien je paard in sommige gevallen kan steigeren is het belangrijk dat je een helm op hebt. Ook is het nodig om een paardrijbroek te dragen met bescherming bij de billen omdat je veel op en neer hobbelt voorkom je minder spierpijn bij de bilspier. Als je liever je eigen ruiterkleding wilt kopen dan is dat ook zeker een optie.

Waar kan ik het mooist rijden?

Paardrijden kan je doen voor je ontspanning van je lichaam maar het is ook ontzettend goed als je even je hoofd leeg wilt maken. Je kan paardrijden nog leuker maken om in een mooi natuurgebied te rijden. Denk bijvoorbeeld aan de Veluwe in Gelderland. Door de mooie Veluwse bossen ligt er meer dan vijfhonderd kilometer aan ruiterpaden. De Drunense duinen van Noord Brabant is een ontzettend leuke plek om paard te rijden met name voor de wat meer ervaren paardrijder.

 

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu