Travel
Geen reacties

Plannen voor een vakantie naar italië?

Vakantie Italië

Plannen voor een vakantie naar Italië?

Italië is een zeer populair vakantieland. Dit komt vooral omdat Italië een zeer veelzijdig land is, waarbij je geniet van prachtige natuur, heel veel cultuur en mooie architectuur. Dit alles onder een goed klimaat, waarbij zomers de temperaturen flink kunnen oplopen en je ook naar Italië kunt voor een strandvakantie. Hierbij daarom enkele tips vakantie Italië, zodat je een goede keuze kunt maken waar je in Italië naartoe gaat.

De mooie Italiaanse steden

Italië heeft veel mooie steden die een lange historie hebben. Deze historie is in veel steden terug te vinden in de architectuur, monumenten en musea. Waar je ook in Italië zit, er is altijd wel een stad in de buurt die je voor een stedentrip kunt bezoeken. Rome als hoofdstad heeft veel te bieden, zoals het Colosseum, Vaticaanstad met de Sint-Pietersbasiliek en de Trevifontein. Milaan is een stad die je vooral als modeliefhebber bezocht moet hebben, want hier vind je wereldberoemde Italiaanse modezaken. Natuurlijk mag Venetië ook niet ontbreken, waar je in een gondel romantisch door de stad vaart. En er zijn nog meer steden die de moeite van het bezoeken waard zijn, zoals Turijn, Napels, Genua en Palermo.

De Italiaanse meren

Het midden en noorden van Italië wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van vele meren. Veel mensen die één van de Italiaanse meren bezoeken, nemen de caravan of tent mee, want er zijn hier veel campings. Populaire meren zijn het Comomeer, Gardameer, Lago Maggiore en het Iseomeer. Hier kun je genieten van rust, natuur, maar kun je ook bekende toeristische plekken in de buurt opzoeken, als je daar behoefte aan hebt.

Toscane

Bij de tips vakantie Italie, mag de regio Toscane niet ontbreken. Toscane behoort tot één van de mooiste Italiaanse regio’s in noordwesten van Italië. Er heerst een heerlijk gematigd klimaat en de streek is vooral bekend om haar natuurpracht. Toscane heeft dan ook meer dan 120 natuurreservaten. In Toscane vind je ook de mooiste steden van Italië, zoals Florence en Pisa.

De Amalfische Rivièra

Richting de voet van de Italiaanse laars ligt in het westen de Amalfische Rivièra. Deze streek wordt gezien als één van de mooiste kuststroken van Europa en staat ook op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Centrale stad in de Amalfische Rivièra is de stad Sorrento. Een stad pal aan de kust, met prachtige uitzichten over idyllische huisjes. Ook de stad Napels ligt hier en de beroemde vulkaan de Vesuvius.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu