Travel
Geen reacties

Tips voor een vakantie naar Denemarken

vakantie denemarken

Tips vakantie Denemarken

Bij veel mensen die vertrekken op vakantie, vertrekt het vliegtuig of de auto richting Zuid-Europa. Maar wist je dat niet ver van Nederland een fantastisch vakantieland ligt dat absoluut de moeite van het ontdekken waard is? Stap deze vakantie in je auto en rijd eens naar het Noorden om uit te komen in het mooie Denemarken. Maar wat heeft Denemarken te bieden? Neem daarvoor onderstaande vakantie Denemarken tips eens door.

Stedentrip naar Kopenhagen

Of je nu enkel op stedentrip gaat, of dat je tijdens je vakantie Denemarken een stedentrip naar Kopenhagen maakt, de stad is zeker de moeite van bezoeken waard. Kopenhagen is een stad aan het water, maar heeft ook veel water in de stad. De stad biedt een goede balans tussen historie en moderniteit, maar je kunt de stad ook bezoeken om te shoppen. Eigenlijk is Kopenhagen een ideale hoofdstad waar alles te doen is op cultureel gebied, alleen veel rustiger en relaxter. De stad is ook nog eens compact, zodat je veel bezienswaardigheden te voet kunt bezoeken.

Strandvakantie in Denemarken

Van je vakantie Denemarken tips, verwacht je geen strandvakantie. Toch moet je dit gedaan hebben. Denemarken heeft een kustlijn van maar liefst 7.300 kilometer. Vanaf de maand mei en in de zomermaanden, is het strand heerlijk om te vertoeven. Verwacht ongeveer hetzelfde zomerweer als in Nederland en dat kunnen dus best warme zomers zijn. Een groot voordeel ten opzichte van de Nederlandse stranden is dat de stranden veel rustiger zijn. Dit stelt je in staat om ook andere activiteiten te ondernemen dan alleen maar zonnen. Het strand is ook ideaal voor kinderen die hier ongestoord kunnen spelen zonder andere badgasten te storen.

Kamperen in Denemarken

Veel Nederlanders zijn echte kampeerfanaten. Kamperen mag daarom niet ontbreken in de tips vakantie Denemarken. De campings in Denemarken behoren de beste van Europa. Op vrijwel alle campings geldt dat ruimtelijk en veelzijdig zijn. Kampeerplekken zijn normaliter wat groter en de Deense campings zijn schoon en voorzien van allerlei faciliteiten voor het hele gezin. Daarbij maak je kennis met een verscheidenheid aan mooie natuur, lange standen en zee.

Legoland

Ga je met het gezin op vakantie Denemarken? Dan mag een bezoekje aan Legoland in Billund niet ontbreken. Lego is uitgevonden in Denemarken en is Deens exportproduct nummer één. Kinderen zullen Legoland fantastisch vinden., maar ook ouders zullen weer nostalgisch worden. Het park kent allerlei attracties en je kunt er onbeperkt met Lego spelen en zelfs overnachten.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu