Travel
Geen reacties

Ga op vakantie naar Frankrijk

Ga je op vakantie naar Frankrijk? Lees dan zeker deze tips!

Frankrijk behoort ieder jaar tot de meest bezochte landen ter wereld. Toeristen kiezen Frankrijk als bestemming omwille van de vele populaire bezienswaardigheden zoals Parijs of de Cote d’Azur en de legendarische Franse keuken. Is Frankrijk dit jaar jouw vakantiebestemming? Neem dan nog vlug even deze Frankrijk tips door.

Leer enkele woorden en zinnen Frans

Een vakantie Frankrijk wordt een stuk makkelijker als je iets van de lokale taal spreekt. Fransen zijn erg chauvinistisch en zijn niet snel geneigd je te woord te staan in het Engels. Een basis Frans spreken is dan ook een van de beste tips vakantie Frankrijk die we kunnen geven.

Frankrijk is enorm groot

Wie een vakantie Frankrijk plant zal keuzes moeten maken. Bezoek je Parijs, NormandiĆ«, de Provence of de Cote d’Azur. Het land is immers veel te groot om alles in slechts een paar weken te bezichtigen.

Gebruik een Paris Museum Pass

Staat Parijs en zijn vele musea op de planning? Een van de beste Frankrijk tips is om jezelf dan een Museum pass aan te schaffen. Deze zal er niet alleen voor zorgen dat je flink wat geld uitspaart, maar het laat je ook toe om de lange wachtrijen te vermijden bij de meeste populaire bezienswaardigheden zoals het Louvre, Orsay museum of zelfs Versailles. Gebruik je de pas niet, dan nog kun je beter tickets voor de Eifeltoren of het Louvre op voorhand online kopen.

Op de weg

In onze lijst tips vakantie Frankrijk mogen uiteraard geen tips ontbreken voor wie een roadtrip door het land maakt. Iedere wagen die in Frankrijk rijdt moet uitgerust zijn met een fluovestje, een gevarendriehoek en een alcoholtester. Daarnaast let je beter goed op de te rijden snelheid gezien er zeker tijdens het hoogseizoen veel controles zijn. Ook het gebruik van een gsm achter het stuur wordt streng bestraft!

Let op voor zakkenrollers

Net zoals op heel wat toeristische plaatsen dien je goed op je spullen te letten in Frankrijk. Zeker op plaatsen waar er heel wat volk is zoals de metro, wachtrijen, etc… Steek alles wat waardevol is goed weg en draag je rugzak bijvoorbeeld op je buik in plaats van je rug.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu