Vakantie
Geen reacties

Wat te doen na een woninginbraak als je van vakantie komt

Eindelijk heb je een week of weekendje rust en besluit je naar een hotel in een grote en leuke stad te gaan om leuke activiteiten te doen en te ontspannen. Bijvoorbeeld een dagje shoppen en daarna in de avond in het hotel te relaxen. Helaas gaat zo’n week of weekendje erg snel over en moet je weer naar huis die je op de dag dat je weg ging netjes hebt opgeruimd en afgesloten om weer fijn thuis te kunnen komen zonder dat je weer allemaal huisklusjes moet gaan doen. Na een lange reis kom je weer terug thuis en ziet dat er iets mis is. De hele woonkamer ligt overhoop, er is ingebroken! Dit past natuurlijk niet bij een leuk weekendje weg, maar gebeurt helaas wel. Als er is ingebroken zijn er een aantal dingen die je moet checken en het beste kan doen om alles geordend te krijgen zonder dat je er overspannen van raakt. In dit artikel worden een aantal tips gegeven die je kan volgen als er is ingebroken in jouw huis of appartement.

Maak een verloren spullen lijstje

De spullen die tijdens de inbraak zijn meegenomen mis je natuurlijk. Het is handig om een lijstje te maken van alle persoonlijke eigendommen die je mist en dus gestolen zijn. Beschrijf de gestolen spullen zo specifiek mogelijk, bijvoorbeeld een ring waarin iets gegraveerd is of een laptop die een kras op de bovenkant heeft. Deze specifieke en unieke beschrijvingen kunnen van veel waarde zijn voor het politieonderzoek. Door deze omschrijvingen is er ook een grotere kans dat je de gestolen eigendommen ooit nog wel eens gevonden kunnen worden en terug naar jou gaan.

Blokkeer gestolen passen en verander wachtwoorden

Het kan zijn dat er belangrijke passen zijn gestolen zoals een creditcard of bankpas. Als dit zo is kan je het beste deze passen zo snel mogelijk laten blokkeren door de bank te bellen waarvan je de pas hebt, zodat de inbreker geen geld van de passen af kan halen en nog meer van je hard verdiende eigendommen kan stelen. Wanneer er computers of laptops of andere digitale middelen zijn gestolen waarop belangrijke wachtwoorden staan naar je E-mail of bankrekening is het zeker nodig om deze zo snel mogelijk te veranderen. Wanneer de wachtwoorden zijn gewijzigd kan de inbreker niet bij deze belangrijke en persoonlijke digitale eigendommen.

Vervang alle sloten die jouw huis heeft

De sloten zijn misschien wel makkelijk open gebroken, omdat er een oud slot op de deur zat. Het kan zijn dat de inbreker de sleutel van het huis heeft meegenomen die nog in een lade lag. Laat elk slot vervangen en daarna nog eens dubbelchecken door een slotenmaker. Een nieuw slot die de slotenmaker installeert kan niet zomaar open worden gebroken, omdat deze gloednieuw is en geen slijtage heeft. Er kan zelfs worden gekozen tussen sloten, de ene is makkelijker open te breken dan de andere. De bedrijven die in noodsituaties de sloten vervangen staan 24 uur en 7 dagen per week voor jouw klaar om in nood jouw huis weer veilig te maken.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu