Travel
Geen reacties

3 tips bij het kopen van een koelbox

koelbox 12v

Wil je binnenkort op vakantie naar de zon? Dan is het zeker aan te raden om een koelbox te bestellen. Tegenwoordig is een aankoop snel gedaan. Je bestelt een koelbox online en de volgende dag is het thuisbezorgt. Voordat je een koelbox bestelt hoor je je goed te verdiepen. Hieronder lees je een 3 tips bij het kopen van een koelbox. Zo profiteer je lang van een goede aankoop!

Is een 12 volt koelbox wat voor jou?

Tegenwoordig heb je ook koelboxen waar je geen koelelementen voor hoeft aan te schaffen. Deze koelboxen werken op elektriciteit. Koelboxen met 12 volt hebben kabels, die je op elektriciteit kan aansluiten. Controleer vooraf goed of de 12 volt koelbox wel kan aansluiten op het net. Indien de koelbox een hogere voltage heeft is het aan te raden om een omvormer te gebruiken.

Je hebt verschillende soorten koelboxen. De zojuist besproken 12 volt koelbox is een elektrische variant. Deze koelt de producten zelf. Tevens heb je hierbij de mogelijkheid om de producten extra te laten koelen. Daarnaast heb je koelboxen, die het eten en drinken enkel koel houden. Deze koelboxen koelen zelf het voedsel niet, maar houden dus het eten en drinken koud. Hiervoor gebruik je namelijk koelelementen.

Hoe groot moet je koelbox zijn?

Uiteraard is de grootte ook belangrijk. Je hebt koelboxen van vijftien liter en van meer dan zestig liter. Wellicht heb je nog geen voorstellingsvermogen bij hoe groot een koelbox van vijftien liter daadwerkelijk is. Ga er vanuit dat er in een koelbox van vijftien liter vier tot vijf petflessen van anderhalve liter in kunnen. Bij een koelbox van dertig liter zijn dit er ongeveer tien.

Onderhoud je koelbox goed

Ten slotte is het aan te raden goed naar de gebruiksaanwijzing te kijken en op internet te lezen hoe je je koelbox goed onderhoudt. Wanneer je bijvoorbeeld fruit in de koelbox plaatst gaat het condenseren. Daarom is het wijs om een stevig matje aan de onderkant te brengen. Zo gooi je gemakkelijk het water weg!

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu