Travel
Geen reacties

Deze plekken moet je bezoeken tijdens een roadtrip door Canada

Canada is voor velen één van de allermooiste landen ter wereld als we het hebben over een échte roadtrip. Alles wat je wilt zien tijdens een roadtrip kan je in Canada vinden. Kilometers lange snelwegen door een verwilderd landschap, adembenemende uitzichten. Onderweg tijdens een roadtrip in Canada vind je miljoenensteden, maar daarentegen ook dorpjes met een enkel tiental inwoners. Outdoor activiteiten zijn erg populair in Canada, denk aan kamperen, hiken, wintersport en het spotten van wilde bruine beren.

Hoogtepunten tijdens je roadtrip in Oost- Canada

Ben jij van plan een roadtrip te plannen in Oosten van Canada? Vergeet dan zeker niet om de hoofdstad Ottowa te bezoeken. Ook Toronto, het economisch centrum en de grootste stad van het land, is zeker een bezoekje waard. Montreal, een hippe cultuurstad, ligt op ongeveer 200 kilometer afstand van Ottowa. Voor de echte roadtripper is dit maar een steenworp afstand, er van uitgaande dat Vancouver (West – Canada) ruim 4000 kilometer verderop ligt.

Wil je graag meer natuur zien tijdens je roadtrip in Canada? De indrukwekkende Niagara Falls en het Algonquin Provincial Park bevinden zich in Oostelijke deel van Canada. De Niagara Falls behoren tot de grootste en bekendste watervallen van de wereld. Het Alongquin Provincial Park biedt ruim aanbod aan hiking trails, het spotten van wilde dieren en een prachtig meer: Mew Lake.

Onmisbare natuur in West- Canada

Anders dan in het Oosten van Canada vinden we voornamelijk natuur in het Westen van het land. Ervaringen van andere roadtrippers doen ons zeggen dat de natuur zo verslavend mooi is: 24/7 in de natuur met hoogtepunten genoeg. Moraine Lake, Peyto Lake en nationaal park Kootenay zijn, met hun ruige landschap, meer dan een bezoek waard. Mocht je ook wat cultuur willen mee snuiven, dan is het knusse stadje Banff een aanrader. Wist je dat nationaal park Banff één van de oudste natuurparken in Canada is?

Vergeet dit niet tijdens je roadtrip in Canada

Canada is het op één na grootste land ter wereld. Er is nog genoeg moois te ontdekken, maar één ding is zeker: Een roadtrip in Canada is meer dan de moeite waard!

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu