Travel, Vakantie
Geen reacties

Vakantie tijdens de coronapandemie

Volgens een onderzoek van EenVandaag waarvan de resultaten begin juni dit jaar zijn gepubliceerd, was 48 procent van de ondervraagden van plan om thuis te blijven. In het nieuwsbericht staat niet vermeld hoe dit zich verhoudt tot het percentage thuisblijvers van bijvoorbeeld vorige zomer. Hoogstwaarschijnlijk zal het coronavirus wel invloed hebben gehad op dit cijfer. 

Kamperen

Volgens de branchevereniging Kampeer & Caravan Industrie heeft kamperen nog nooit zoveel populariteit gewonnen als afgelopen zomer door corona, omdat kamperen een gemakkelijke manier is om ruimte te hebben en veel buiten te vertoeven. Op die manier vakantie vieren is natuurlijk een stuk veiliger dan met z’n allen opgepropt aan het zwembad liggen op een all-inclusive resort. Volgens Business Insider werden er in juni 84 procent meer campers geregistreerd dan in juni 2019. Het aantal caravanaankopen steeg met een kwart. Hoe deze cijfers zich na juni hebben ontwikkeld is nog onbekend. Volgens vergelijkingssite Vergelijkdirect.com steeg het aantal vergelijkingen voor caravanverzekeringen in juli en augustus wel met ruim 78% ten opzichte van dezelfde maanden in 2019.

 

Ondanks dat ongeveer de helft van de Nederlanders van plan was om voor een staycation te kiezen, leek kamperen dus in populariteit toe te nemen. Dat maakt de stijging van camperregistraties nog specialer, maar ook logisch. Een camper bevat voorzieningen, zoals douche en WC. Het is natuurlijk fijn als je dergelijke ruimtes niet met veel mensen hoeft te delen tijdens een pandemie. 

Tips voor je volgende vakantie

Wat kunnen we voor tips voor je volgende vakantie geven op basis van het feit dat we in een pandemie leven, waarvan we nog niet weten wanneer die is bestreden?

Last minute boeken

Ten eerste is het een mogelijkheid om af te wachten met boeken tot het moment dat je zo goed mogelijk kunt inschatten of het veilig is om te gaan op het geplande vakantiemoment. Het is wel lastig dat je aan je werk waarschijnlijk wel eerder aan zult moeten geven wanneer je vrij wilt. 

Blijf zo dichtbij mogelijk

Nederland en zelfs je eigen provincie zit vol met mooie plekjes. Toch zoeken mensen vaak iets exotischers in een vakantiebestemming. De plekjes in eigen land blijven zo op de bucketlist staan. Nu het bezoeken verdere bestemmingen ervoor kan zorgen dat je het coronavirus meer verspreid, omdat er verschillen in de besmettingsgraad zijn tussen de regio waarin je woont en waarin je op vakantie gaat, is het nu de ultieme tijd om je eigen land te ontdekken.

Sluit een reisverzekering (met annuleringsverzekering) af

Heb je een vakantie naar een bestemming geboekt die net voor vertrek toch niet meer zo veilig blijkt te zijn? Dan kan het verlies van geld een reden zijn om de vakantie toch door te laten gaan, terwijl dat niet veilig is. Je brengt zo de gezondheid van jezelf en anderen mogelijk in gevaar. Als je een annuleringsverzekering af hebt gesloten, sta je niet voor een dilemma en krijg je waarschijnlijk een groot deel van je geld terug, als je besluit om niet te gaan. 

 

Let er bij het afsluiten wel op dat je nagaat hoe de verzekeraar handelt m.b.t. de coronamaatregelen. Veel verzekeraars sluiten annulering door corona compleet uit van dekking of vergoeden alleen wanneer reizen naar het betreffende vakantiegebied echt niet is toegestaan. Dit betreft dus code rood! Een annuleringsverzekering kun je meestal tot zo’n 7 dagen na boeking afsluiten. Ook hierin verschillen de voorwaarden van verzekeraars. Check dit dus goed voordat je boekt en een annuleringsverzekering afsluit!

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu