Vakantie
Geen reacties

Duurzame vakanties: reizen én de wereld verder helpen!

Vaak wordt er gezegd dat je moet reizen en een zo klein mogelijke footprint moet achterlaten en alleen maar herinneringen met je mag meenemen. Of we nu zelf of met familie op vakantie gaan, het is best lastig om in deze tijd om je impact te verminderen, zeker gezien veel plekken lastig te bereiken zijn zonder vliegtuig. Er zijn veel ontwikkelingen gaande m.b.t. duurzaamheid als je kijkt naar de kledingindustrie, voedselindustrie en energiebronnen.

De meest ideale manier van reizen voor onze planeet

Natuurlijk is niet al te ver reizen en zo min mogelijk verbruiken het meest gewenst: kamperen en niet te ver van huis. Je kan dan gebruik maken van het openbaar vervoer. Dit zal het reislustige hart van velen niet genoeg stimuleren. Gelukkig zijn er manieren om meer avontuurlijke reizen duurzamer te maken. Zo kun je kijken of je reisorganisatie zich specialiseert in milieuvriendelijke vakanties of dagtochten lokale gidsen inzetten en of er wordt gelet op het aantal aansluitende vluchten die onderdeel uitmaken van je uitgebreide reis.

Beginnen met “the man in the mirror”

Je kan zo min mogelijk gebruik maken van lokale vluchten en cruiseschepen vermijden, vooral in milieugevoelige gebieden. Trektochten in de natuur met die lawaaierige jeeps of de grote voertuigen die worden gebruikt en inbreuk maken op de territoria van dieren kun je ook de rug toe keren. Je kunt er altijd voor kiezen om extra te betalen om de koolstof van je vlucht te compenseren. Bovendien kun je ervoor kiezen om bij een lokale familie te blijven of vrijwilligerswerk te doen in plaats van op een exotisch strand te liggen. De wereld is de parel in jouw eigen ethische oester.

Back to basics én roep je innerlijke oermens op

Mocht je willen kiezen voor kamperen, hebben we natuurlijk wat tips die je kunt toepassen om je uitstoot zo goed mogelijk te beperken. Je kunt namelijk goed zelfvoorzienend worden als je gaat kamperen en simpele apparaten vervangen of juist anders opladen zoals bijvoorbeeld door gebruik te maken van zonne energie. Hier onder delen we tips voor duurzaam reizen:

  1. Neem een ​​herbruikbare boodschappentas mee als je naar lokale markten gaat. Het kan 500 jaar duren voordat plastic tasjes biologisch worden afgebroken.
  2. Neem niet te veel mee in je tas. Elke kilo telt voor de uitstoot wanneer je in het vliegtuig of de auto zit.
  3. Blijf tijdens het wandelen altijd op de aangegeven paden en houd een veilige afstand tot dieren die je tegenkomt. Buiten de gebaande paden gaan, kan beteken dat je beschermde of bedreigede flora en fauna vertrapt.
  4. Reis met een kleinere groep. Kleine groepen hebben een kleinere impact op het milieu.
Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu